Fiscaliteit

Ondernemen, dat is ook fiscale beslissingen nemen. Om onaangename verrassingen te vermijden en met de betrokken instanties te kunnen overleggen, is het belangrijk een basiskennis te hebben van vennootschapsbelasting en de bijhorende boekhoudkundige verplichtingen.

Daarom staat ODB altijd voor u klaar om fiscaal optimale beslissingen te nemen in het belang van uw vermogen en uw onderneming.

We helpen uw groei te verzekeren via een optimale financiële en fiscale structuur. We bieden u een globale oplossing die rekening houdt met uw prioriteiten en de specifieke omgeving waarin uw onderneming actief is.

Fiscale verplichtingen

De Belgische belastingwetgeving is verre van eenvoudig en de sancties voor onjuiste belastingaangiften kunnen zwaar oplopen.

Onze medewerkers helpen u de risico’s van niet-nakoming van uw fiscale verplichtingen te beheersen. Ze nemen alle tijd om uw bedrijf, uw doelstellingen, uw bedrijfscultuur en dus ook uw fiscale risico’s te begrijpen.

We helpen bedrijven en particulieren ook met de volgende fiscale aspecten:

  • Begeleiding bij registratie KBO en BTW.
  • Voorbereiding en neerlegging van aangiften vennootschapsbelasting en alle andere taksen.
  • Voorbereiding en neerlegging van aangiften inkomstenbelasting voor natuurlijke personen.
  • Voorbereiding en neerlegging van BTW-aangiften. Fiscale planning.
  • Controle van voorafbetalingen van belastingen. Controle van aanslagbiljetten (belastingberekeningen).

We helpen uw groei te verzekeren via een optimale financiële en fiscale structuur.
We bieden u een globale oplossing die rekening houdt met uw prioriteiten en de specifieke omgeving waarin uw onderneming actief is.

Fiscale Due Diligence

Overweegt u als investeerder een bedrijf over te nemen? Of wilt u als klant inzicht krijgen in uw solvabiliteit om een zakelijke lening aan te vragen bij een bank? Dankzij onze fiscale due diligence krijgt u zekerheid over reële of potentiële fiscale risico’s in het bedrijf dat u op het oog heeft én een degelijke begeleiding bij nieuwe financiële prognoses. Zo kunt u met een geloofwaardig dossier op financiële partners afstappen.

Fiscaal advies

Fiscaal advies is een integraal onderdeel van ons vak.

De adviseurs van ODB zijn zowel ‘generalisten’ als ‘specialisten’.

Onze medewerkers focussen op de naleving van de fiscale wetgeving en geven duurzaam advies. Ze stellen evenwichtige fiscale oplossingen voor die zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en eventuele economische beperkingen. Naast een vlekkeloze boekhoudkundige en fiscale expertise, heeft elke geassocieerde partner ook een specialisatie in bepaalde domeinen van het fiscaal recht en in bijzondere accountancyopdrachten.

We zijn actief in de volgende domeinen:

  • Bijstand en onderhandeling bij belastingcontroles.
  • Fiscaal advies (VENB, PB, BNI).
  • Buitenlandse fiscaliteit.
  • Gewestelijke belasting.
  • Aanvraag tot voorafgaande beslissing (ruling).