De toekomst kan je niet voorspellen, enkel voorbereiden

Dat is waar Nicolas Jacquemin, directeur van BKS Knives, mee bezig is. Hij consolideert hoogtechnologische investeringen om de duurzaamheid van het bedrijf in België, maar ook in de rest van Europa, Indonesië en Azië te verzekeren.

BKS Knives werd opgericht in 1983 als expert in de productie van industriële messen. De kmo heeft 60 mensen in dienst in vier service- en productiecentra in Europa en Azië. De R&D-afdeling van de groep is gevestigd in België.

In de jaren 80 kocht BKS zijn messen in Duitsland om ze vervolgens door te verkopen in de Benelux.

In 2010 besloot Nicolas Jacquemin om samen met Philippe Willems de internationale markt te ontwikkelen, voornamelijk in Indonesië en Thailand.
Vandaag is de hoofdactiviteit van BKS – de activiteit die haar duurzaamheid waarborgt – de productie van messen en minder de verhandeling ervan.

“We hebben de productie geïntegreerd in BKS door volop mee te gaan in de technologische veranderingen. We produceren hightech industriële messen (het snijden gebeurt via een digitaal bestuurde machine) voor de industrie van plastic/petrochemie, de staalindustrie, bedrijven die zeldzame metalen recycleren, bedrijven voor industrieel snijwerk en bedrijven actief in voedselverwerking.”

De twee giganten Solvay en Ineos mogen ze tot hun klanten rekenen.

Een rooskleurige toekomst?

De toekomst kan je niet voorspellen, enkel voorbereiden. Daar is Nicolas Jacquemin zich maar al te goed van bewust.

De laatste twee jaar richt het bedrijf zijn businessmodel op de toekomst door volop in te zetten op digitalisering. “Onze Aziatische en Amerikaanse concurrenten hebben ook precisie-instrumenten, dus het is aan ons om competitief te blijven!” BKS wil hoogtechnologische investeringen doen om op tijd mee te evolueren met de verschuiving naar de industrie 4.0 “maar tegelijkertijd willen we ook nadenken over de plaats van de mens in deze industriële revolutie”, aldus Nicolas Jacquemin.

“Een luisterend oor dat ons uitdaagt”

Om de crisis het hoofd te bieden en zich goed voor te bereiden op de toekomst, kan BKS rekenen op ODB.

“Onze relatie met ODB gaat veel verder dan de simpele relatie tussen klant en accountant.

Ze denken als een ondernemer en staan dus zeer dicht bij de realiteit waarin wij ondernemers leven. ODB beperkt zich niet louter tot de cijfers. Het is een luisterend oor dat ons uitdaagt om de toekomst vol durf en vertrouwen tegemoet te gaan.”

Wilt u de vrijheid hebben om al uw energie te wijden aan het opbouwen of ontwikkelen van uw bedrijf? De experts van de ODB zijn uw bondgenoten in de snel veranderende economie waarin wij leven.🚀

Contacteer ons nu:

Door ons contactformulier in te dienen, geeft u ons het recht uw persoonlijke gegevens op te slaan in de ODB database. Deze informatie wordt alleen gebruikt om te reageren op de verzoeken die u in ons contactformulier hebt uitgedrukt en om u onze nieuwsbrieven te sturen. Geen informatie over u wordt aan derden bekendgemaakt. U kunt altijd afmelden voor onze e-maillijst door de optie “unsubscribe” te selecteren onderaan de nieuwsbrief.