Beebonds: een alternatief financieringsplatform

ODB, uw partner in boekhouding en fiscaliteit, speurt continu de markt af naar oplossingen die u kunnen helpen bij de ontwikkeling en het beheer van uw onderneming.

Aan het begin van dit nieuwe jaar laten we u met plezier kennismaken met de onderneming BeeBonds (www.beebonds.com) en haar financieringsmogelijkheden.

BeeBonds is een alternatief financieringsplatform dat erkend is door de FSMA. Het werd ruim 3 jaar geleden opgericht en biedt een uniek concept om ondernemingen te financieren via een openbaar beroep op het spaarwezen.

Op die manier is al meer dan 28 miljoen euro opgehaald ter ondersteuning van Belgische bedrijven.

Crowdlending is de ontbrekende schakel in financiering. Voortaan kunt u uw projecten financieren met fondsen die worden uitgeleend door investeerders, natuurlijke of rechtspersonen, zonder dat uw aandeelhouderschap daardoor verwatert. Het gaat namelijk om de uitgifte van een obligatie.

Een ander groot voordeel is dat – in tegenstelling tot andere platforms die voorzien in een maandelijkse aflossing – BeeBonds een jaarlijkse betaling van de obligatierente voorziet, met een terugbetaling van het kapitaal op de vervaldag. Zo geniet uw bedrijf tot aan het einde van de lening van een aanzienlijke cashflow.

Dankzij de alternatieve financiering kunt u uw eigen vermogen versterken en de lening kan ook aanvullend en achtergesteld zijn ten opzichte van een banklening.

De fondsen zijn heel snel beschikbaar. Zodra de aanvraag is aanvaard door de experts van het selectiecomité van BeeBonds, moet u rekenen op een periode van 6 tot 8 weken voor de fondsenverwerving, waarbij de investeerders hun inbreng rechtstreeks op uw rekening kunnen storten.

ODB kan uw dossier samenstellen om voor te leggen aan het selectiecomité van BeeBonds.

Neem contact op met:

Emilie Doornaert 

Aadil El Amrani

Wilt u de vrijheid hebben om al uw energie te wijden aan het opbouwen of ontwikkelen van uw bedrijf? De experts van de ODB zijn uw bondgenoten in de snel veranderende economie waarin wij leven.????

Contacteer ons nu:

Door ons contactformulier in te dienen, geeft u ons het recht uw persoonlijke gegevens op te slaan in de ODB database. Deze informatie wordt alleen gebruikt om te reageren op de verzoeken die u in ons contactformulier hebt uitgedrukt en om u onze nieuwsbrieven te sturen. Geen informatie over u wordt aan derden bekendgemaakt. U kunt altijd afmelden voor onze e-maillijst door de optie “unsubscribe” te selecteren onderaan de nieuwsbrief.