Jezelf opnieuw uitvinden in een sector die lijdt onder COVID-19

Als zaakvoerder van Départ / Platform for Aesthetics is Frédéric Vankeijmeulen vooral actief in de modesector, met de aankleding van verschillende boetieks, showrooms en stands voor prêt-à-porter modesalons. Voor zijn boekhouding vertrouwt hij op de expertise van ODB. Hun financieel advies is een echte troef in de gezondheidscrisis, die de modeketens hard heeft getroffen.

Het gaat slecht met de kledingsector, en dat is nog zacht uitgedrukt! Ontslagen, faillissementen, gerechtelijke saneringen, … De kledingsector heeft het zwaar te verduren en dat creëert een domino-effect waar ook decorateurs onvermijdelijk in worden meegezogen.

In november 2004 richtte Frédéric Vankeijmeulen Départ / Platform for Aesthetics op. Hij bedenkt een concept en verzorgt de aankleding van boetieks, showrooms en stands op internationale beurzen voor prêt-à-porter. Hij creëert, tekent plannen uit, doet onderzoek naar materialen en accessoires en speelt met vormen, verlichting en kleuren. Het is een job die veel creativiteit en een grote esthetische gevoeligheid vereist. “Je moet een harmonieus geheel creëren dat verlangen opwekt. Je moet een verhaal kunnen vertellen en de klant meenemen in het universum van het merk. Wij zorgen voor een echte enscenering,” zegt een enthousiaste Frédéric Vankeijmeulen.

Je activiteiten diversifiëren

Frédéric werkte lang voor een groot Belgisch merk dat veel winkels had. COVID-19 heeft duidelijk gemaakt dat je op verschillende domeinen moet inzetten, zodat je niet meteen in de problemen komt als één sector moeilijkheden ondervindt. “Het gaat niet goed met de sector van de prêt-à-porter en er is geen budget meer voor mijn branche!”, vat Frédéric Vankeijmeulen de situatie samen.

De zaakvoerder van Départ / Platform for Aesthetics richtte zijn pijlen dus op de decoratiesector. Hij heeft 30 jaar ervaring in de prêt-à-porterwereld en een groot talent om een verhaal te vertellen door de selectie en enscenering van objecten. Dat maakt van hem de ideale stylist voor decorateurs en de binnenhuisinrichting van particulieren. “Door de gezondheidscrisis herontdekken mensen het belang van een aangename sfeer in huis. Ze zijn op zoek naar een interieur dat past bij hun karakter, maar dan overzichtelijker, functioneler en met een focus op esthetiek. Bij een eerste bezoek kijk ik altijd naar de voorwerpen waaraan ze gehecht zijn, maar ook naar de voorwerpen die hun leven vertroebelen. Van daaruit vertrek ik. Hun interieur herinrichten op basis van hun activiteiten en hun levensritme is een echte uitdaging en werkt zeer stimulerend.”

De wereld post-COVID is onzeker en dat zal nog een hele tijd zo blijven. Om die hectische periode zo goed mogelijk te doorstaan, is het belangrijk te kunnen vertrouwen op een goede adviseur. “Ik heb altijd het volste vertrouwen gehad in Olivier Bottequin en Olivier de Bonhomme. Ze vormen een team met uiteenlopende vaardigheden. Bovendien zijn het empathische luisteraars, wat deugd doet in deze moeilijke tijden!”

Kortom: om uw bedrijf draaiende te houden, is het belangrijk te diversifiëren. Vertrouw op de expertise van ODB. Onze experts staan altijd klaar om u te adviseren. Contacteer ons.
Uw contactpersoon: Olivier Bottequin: +32.475 27 76 76 ob@odb.be

Wilt u de vrijheid hebben om al uw energie te wijden aan het opbouwen of ontwikkelen van uw bedrijf? De experts van de ODB zijn uw bondgenoten in de snel veranderende economie waarin wij leven.🚀

Contacteer ons nu:

Door ons contactformulier in te dienen, geeft u ons het recht uw persoonlijke gegevens op te slaan in de ODB database. Deze informatie wordt alleen gebruikt om te reageren op de verzoeken die u in ons contactformulier hebt uitgedrukt en om u onze nieuwsbrieven te sturen. Geen informatie over u wordt aan derden bekendgemaakt. U kunt altijd afmelden voor onze e-maillijst door de optie “unsubscribe” te selecteren onderaan de nieuwsbrief.