Toitures Lavenne:

een team van experts voor uw dakwerken

Zo’n 15 jaar geleden richtte Patrick Lavenne zijn bedrijf Toitures Lavenne op. Zelf is hij al meer dan 26 jaar actief in de sector. Vandaag telt zijn jong en dynamisch team een tiental medewerkers. Timmerwerk, veluxen, zinkwerk, het plaatsen van dakpannen of leien, dakbedekking, gevelbekleding, isolatie, herstellingen of onderhoud: op deze experts kunt u vertrouwen voor al uw dakwerken.

Patrick Lavenne startte zo’n vijftien jaar geleden als ondernemer in de regio rond Bioul. Sindsdien is zijn dakwerkbedrijf een groot succes: zijn team is blijven groeien, tot meer dan 10 werknemers in 2021, en de contracten lopen goed. Zijn grootste troef? Een uitgebreid aanbod en geavanceerde diensten.

“Vandaag beschikt Toitures Lavenne over 5 bestelwagens, 1 kraan en een team van jonge en getalenteerde experts die alles aankunnen. We bieden een brede waaier van diensten aan in heel Waals-Brabant en in de provincie Namen. En we maken er een erezaak van om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het vlak van dakbedekking, technologieën, materialen, enzovoort.”

Onze klanten: onze beste reclame

“90% van onze klanten zijn particulieren die over Toitures Lavenne hebben horen praten, ofwel via mond-tot-mondreclame ofwel door onze beletterde bestelwagens.”

We hoeven ons bijna niet bezig te houden met marketing of reclame. Onze teams zijn druk bezig: de projecten blijven binnenkomen en het is telkens weer iets nieuws. “Voor de resterende 10% werken we samen met architecten en bestekschrijvers. Zo kunnen we ons aanbod en onze diensten diversifiëren.”

Renovatie: onze dada

“We zijn uiteraard bouwexperts, maar het grootste deel van de tijd werken we aan renovatie-, onderhouds- of herstellingsprojecten.”

Om zijn klanten de beste kwaliteit te bieden op het vlak van technieken en materialen, bekwaamt het team van Toitures Lavenne sprl zich voortdurend in nieuwe producten. Zo onderscheiden ze zich van hun concurrenten: “We leveren altijd kwaliteit en besteden liever een dag langer aan een werf om ons werk te perfectioneren dan dat we ons haasten”. De afwerking is even belangrijk als de ruwbouw.

COVID-19 en de toekomst

“In de bouwsector hebben we niet zoveel last gehad van de gezondheidscrisis,” zegt Patrick Lavenne. De activiteiten van het bedrijf lagen weliswaar 7 weken stil in maart 2020, maar sindsdien draait het bedrijf weer op volle toeren. De werknemers dragen mondmaskers wanneer ze zich verplaatsen en klanten ontmoeten. Ze ontsmetten regelmatig hun handen en houden natuurlijk de nodige afstand.

“Onze omzet ligt iets lager dan normaal in 2020, maar niets om ons zorgen over te maken. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. We zouden graag onze opslagplaats terugkopen als het kan. Verder zal ik mijn team blijven uitbreiden, want er blijven klanten bijkomen.”

Een eenvoudig beheer dankzij ODB

Toitures Lavenne en ODB werken nu al 15 jaar samen. “Zodra ik een vraag heb, reageert mijn contactpersoon bij ODB, Julie André, meteen. Onze samenwerking verloopt heel vlot, we hebben gaandeweg een echte vertrouwensband opgebouwd. Vijf jaar geleden ging het bedrijf door een moeilijkere periode, maar ons team voelde zich gesteund. We hebben een goed contact en ODB staat ook in voor ons sociaal secretariaat. Dat is gemakkelijk, omdat alle processen gecentraliseerd zijn,” aldus een tevreden Patrick Lavenne.

ODB is meer dan een boekhouder. Hun medewerkers hebben een hart voor ondernemers en dat laten ze elke dag opnieuw blijken.

Vous souhaitez avoir l’esprit libre pour consacrer toute votre énergie à bâtir ou développer votre entreprise ? Les experts d’ODB sont vos alliés pour affronter l’économie en mouvement dans laquelle nous vivons.🚀

Contactez-nous maintenant :

Par l’envoi de notre formulaire de contact, vous nous accordez le droit de stocker vos informations personnelles dans la base de données de ODB. Ces informations ne seront utilisées que pour répondre aux demandes que vous avez exprimées dans notre formulaire de contact et pour vous envoyer nos newsletters. Aucune information à votre sujet ne sera divulguée à un tiers. Vous aurez toujours la possibilité de vous désinscrire de notre liste d’emailing en sélectionnant l’option « se désinscrire » disponible en bas de newsletter.